Stein Torleif Bjella

“At han ikke fikk spellemannprisen for debuten, er en av de største skandalene i norsk kulturhistorie”, uttalte musikkjournalist Egon Holstad da han mot slutten av fjoråret skulle si hvilke album han så mest fram til i 2011. “Heidersmenn”, som er Stein Torleif Bjellas albumdebut fra 2009, høstet gode kritikker, men fikk altså ingen spellemannspris. Men spellemannspriser blir det helt sikkert i år, for oppfølgeren “Vonde visu” har ikke bare slått an blant kritikerne, men også ligget helt i toppen på salgslistene.

Stein Torleif Bjella, som kommer fra Ål i Hallingdal, regnes allerede som en av Norges beste tekstforfattere. I tillegg lager han enkle og snikende låter, som raskt kryper seg inn under huden. Alt i alt blir dette noe av det flotteste norsk musikk har å by på.

Bjella, som tidligere har spilt i Tolv Volt, har etter utgivelsen av “Vonde visu” turnert landet rundt, og fylt opp konsertarena etter konsertarena. Tilbakemeldingene fra publikum og anmeldere har vært fantastiske.
“På plate er Bjella intim og litt innelukket. På konsert er han utadvendt og inkluderende. Og i ryggen har han et realt stjernelag med musikere som virkelig gjør stas på tristessen i tekstene. Nettopp tekstene er selve kronjuvelene i denne musikken. Få, om noen, skriver like gode tekster her til lands som Stein Torleif Bjella”, skrev GD etter konserten på Lillehammer.

Med folk som Kjartan Kristiansen (fra DumDum Boys) og HP Gundersen med seg på scena, blir en konsert med Stein Torleif Bjella magisk.

Stein Torleif Bjella spiller lørdag.

Stein Torleif Bjella på nett