Staut

Staut er en gruppe det er vanskelig å si nei til – og da vi fikk tilbud om å få dem til Trysilfestivalen kom svaret kjapt: La dem komme! Med en herlig blanding av rock og folkemusikk, og hint fra blant andre Hellbillies, Odd Nordstoga, Vamp og irsk musikk, lager Staut topp festivalstemning.

Gutta fra Valdres ga ut sitt sjøltitulerte debutalbum i fjor, og fikk svært god respons fra et samlet kritikerlaug. “Staut leverer en tvers igjennom imponerende albumdebut”, skrev Østlendingen og ga terningkast 5. “De gjør det enkelt når det skal være følsomt, og hiver på køl når det skal danses”, konkluderte Stavanger Aftenblad, som også kastet en 5-er.

VG sammenlignet musikken deres med både norsk og amerikansk folkemusikk – satt inn i et poputtrykk. “Staut avslører et overskudd og en oppfinnsomhet som skal gjøre det spennende å følge dem framover”, skrev Norges største papiravis. Med tanke på at Staut er ENDA bedre i levende live enn på plate, er det bare å glede seg til en fantastisk fest i Fladhagenparken!

Staut spiller fredag.