Jack Dalton

I juni 2007 gjorde Jack Dalton sin første konsert noen gang – under festivalen Trysil for Swingende. Siden den gang har det rent mye vann i både Trysilelva og Nidelva, og Hedmark- og Trøndelag-bandet har inntatt posisjonen som et av de beste hardcore rockebandene i Norge. I 2010 ga de ut albumet “Never mute noise, just turn down sleep”, de fikk spille på blant annet Bylarm, Norwegian Wood og Øya, og de ble hyllet som noe av det mest spennende Trøndelag har å by på av lovende band og artister.

Dette er imidlertid IKKE bare et “Trøndelag-band”. De er vel så mye et Trysil- og Engerdal-band! Vokalist og gitarist Jimmy Nymoen er født og oppvokst blant rein og bjønn i Engerdal, mens trommis Bjarne Lutnæs Olafsen (aka Bjarne Burger) startet livet blant ulv og tollere i Søre Trysil. Med seg i Jack Dalton har de Ørjan Langnes fra Bardu og Tom André Håsnar fra Skjåk.

“Testosterontrønderne i Jack Dalton lager dynamitt av ingredienser man ikke skulle tro fungerte sammen”, skrev Dagbladets anmelder da debutskiva forelå. Med på lasset fulgte en velfortjent 5-er på terningen, og denne beskrivelsen av musikken: “Suggerende posthardcore med poptilnærming”. Vær forberedt på tight spilling, kjappe taktskifter og reell trøkk når Jack Dalton vender tilbake til Trysil!

Jack Dalton spiller lørdag.

Jack Dalton på NRK Urørt