Bare Egil Band

Bare Egil Band

Midt i januar 2011 ble Bare Egil Band nominert til spellemannpris som ”Årets tekstforfatter”. Noen dager senere trakk Bare Egil, som er Bare Egil Bands eneste medlem, kandidaturet sitt. Årsaken var at han måtte konkurrere mot kvinner. Den egentlige årsaken, som Bare Egil også opplyste om i pressemeldinga, var at han på den måten fikk gratis PR. Og gratis PR ble det, blant annet i VG og Dagbladet.

Egil Hegerberg, som er Bare Egil, og dermed også hele Bare Egil Band, er både artist og humorist, og han har blant annet vært å se i NRKs ”Nytt på nytt”. Men han er også kjent fra andre band, som Gartnerlosjen og Black Debbath. Bare Egil Band er imidlertid mannens hovedprosjekt, og gjennom fire album har publikum blitt kjent med bisarre, artige, men også fengende låter som ”Arne”, ”Brigg” og ”Speider’n”. Han har dessuten en egen evne til å lage herlige coverversjoner av rimelig glatte poplåter …

Enkelte ganger har Bare Egil Band med seg et backingband, kalt Ikke Bare Band. Da blir det Ikke Bare Bare Egil Band Band som står på scena. Slik blir det imidlertid ikke under Trysilfestivalen. Da er det kun Egil Hegerberg og hans kassegitar som skal fange publikums oppmerksomhet. Og det holder strengt tatt i massevis!

Bare Egil Band spiller lørdag.

Bare Egil Band på nett