Artistslipp: Jonas Fjeld kommer

Jonas Fjeld har vært et av de største navnene i norsk musikk siden midten av 80-tallet. Nå kommer han til Trysilfestivalen – og med seg har han et band på åtte personer! Også Môra-Per og Rælbandet er klare.

– Anmeldelsene fra Fjelds høstturné i fjor er svært gode, så vi er helt trygge på at dette kommer til å låte kanon! Dessuten er Fjeld godt likt i Trysil, og da bør det meste ligge til rette for en folkerik lørdagskveld under festivalen, smiler festivalleder Tom Martin Kj. Hartviksen.
Som oftest har Fjeld vært å se alene, sammen med en gitarkompanjong eller med det amerikanske bluegrassbandet Chatham County Line. Med fullt band vender Konnerud-karen nå tilbake til røttene.
– Fjeld har tatt fram elgitaren igjen, og det er det mange som setter pris på. Nå er det uansett ikke hardrock han byr på, men vi snakker om et lydbilde som vil skape trøkk i Fladhagenparken, sier Hartviksen.
Den ”elektriske” Fjeld trakk fulle hus rundt i hele Norge i fjor høst. Etter konserten i Halden skrev en av Norges mest erfarne musikkanmeldere, Tom Skjeklesæther, at Fjeld og bandet hadde bydd på en ”overlegen miks av blåsermarinert soul, lavtriggede groover og knusktørre, ordentlige sanger”.

Fra tidligere har det vært kjent at årets Urørt-vinner, og en av de mest omtalte musikktalentene hittil i 2012, Mikhael Paskalev, opptrer lørdagen under Trysilfestivalen. Med Fjeld på plass er både talent og erfaring på plass, og Hartviksen har ytterligere to ess i ermet:
– Først på lørdagskvelden gir vi publikum de lokale heltene i Rælbandet, med John Strand i spissen. I seg sjøl er ikke det så spesielt, i og med at Rælbandet i løpet av et år gjør en del spillejobber i Trysil. Det som gjør opptredenen under Trysilfestivalen ekstraordinær, er at bandet for første gang vil spille egne låter – skrevet av John Strand.
Hartviksen har hørt en del av Rælbandets egne låter, og er sikker på at både tekster og melodi vil treffe tryslingene midt i hjerterota.
– De som liker Rælbandet slik de har framstått til nå, vil garantert elske dem etter dette!

Etter Rælbandet har startet lørdagskvelden, kan festivalpublikummet for første gang oppleve et utenlandsk band på Trysilfestivalen.
– Vi har gjort det vi sjøl anser for å være en kjempebooking! Fra Arvika kommer bandet Môra-Per, som kanskje kan beskrives som en hyggelig miks mellom tradisjonell folkrock, Bruce Springsteen og Lars Winnerbäck.
Bandets to siste album har for eksempel begge fått terningkast 6 i Østlendingen. I Norge er de fortsatt et ubeskrevet blad, men det vil ikke vare særlig lenge, tror Hartviksen.
De har blant annet samarbeidet med Henning Kvitnes, noe som er et kvalitetstegn. Med Rælbandet, Môra-Per, Jonas Fjeld og Mikhael Paskalev kommer vi til å få en herlig kveld!

02/25/2012 | Posted in: Artistnytt | Comments Closed

Comments are closed.